Бързо и лесно руло с шоколадов крем

Продукти

  • 0,5 ч.ч. брашно
  • 0,5 ч.ч. захар
  • 6 яйца
  • за крема:
  • 1 ч.ч. бита сметана
  • 100 г крема сирене
  • 1 ч.ч. течен шоколад

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large barzo i lesno rulo s shokoladov krem

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата със захарта на висока скорост, докато побелеят и станат пухкави. 
  2. Постепенно добавяме брашното към останалите продукти разбивайки бавно и внимателно. 
  3. Покриваме 2 правоъгълни тавички с хартия за печене. Разделяме тестото между двете тавички и го изравняваме добре, като заглаждаме повърхността. 
  4. Печем рулата в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 10 минути, докато леко порозовеят.
  5. След като ги извадим от фурната, ги навиваме заедно с хартията и ги оставяме да се охладят.
  6. За крема: Разбиваме крема сиренето заедно с течния шоколад. Добавяме сметаната, като междувременно разбиваме бавно и внимателно, до получаването на хомогенна смес. 
  7. Развиваме внимателно рулата, като леко отстраняваме хартията. Отгоре нанасяме крема на равномерен пласт. Завиваме ги отново. По желание, може да ги намажем и отгоре (след като сме ги завили).
  8. Оставяме рулата в хладилник за поне 1 час, преди да сервираме.