Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата със захарта на висока скорост, докато побелеят и станат пухкави.
- Постепенно добавяме брашното към останалите продукти разбивайки бавно и внимателно.
- Покриваме 2 правоъгълни тавички с хартия за печене. Разделяме тестото между двете тавички и го изравняваме добре, като заглаждаме повърхността.
- Печем рулата в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 10 минути, докато леко порозовеят.
- След като ги извадим от фурната, ги навиваме заедно с хартията и ги оставяме да се охладят.
- За крема: Разбиваме крема сиренето заедно с течния шоколад. Добавяме сметаната, като междувременно разбиваме бавно и внимателно, до получаването на хомогенна смес.
- Развиваме внимателно рулата, като леко отстраняваме хартията. Отгоре нанасяме крема на равномерен пласт. Завиваме ги отново. По желание, може да ги намажем и отгоре (след като сме ги завили).
- Оставяме рулата в хладилник за поне 1 час, преди да сервираме.
|