Бисквитена торта на баба

Продукти

  • 1 ванилия
  • 2 с.л. брашно
  • 2 жълтъка
  • 200 г захар
  • 1 л. прясно мляко
  • 3 пак. обикновени бисквити

Начин на приготвяне

  1. Кипваме 800 мл. от млякото, добавяме захарта и разбъркваме, докато захарта се разтвори.
  2. Разбиваме брашното със жълтъците и ванилията, към него прибавяме млякото със захарта и бъркаме непрекъснато, докато се получи гладък крем. 
  3. Начупваме бисквитите и с тях покриваме дъното на подходяща тава. Заливаме ги с част от останалото прясно мляко и от приготвения крем. Правим втори пласт от бисквитите и повтаряме процедурата до изчерпване на продуктите. 
  4. Накрая завършваме с пласт крем. 
  5. Преди консумация готовата торта слагаме да престои поне около час в хладилник.