Бисквитена торта с маскарпоне и портокали
|
Продукти
-
80
г
орехи
-
1
к.ч.
прясно мляко
-
3
портокала
-
100
мл.
течна сметана
-
4
с.л.
кондензирано мляко
-
250
г
сирене "маскарпоне"
-
200
г
обикновени бисквити
|
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- В купа разбиваме маскарпонето с миксер.
- Прибавяме кондензираното мляко и разбитата на сняг течна подсладена сметана.
- Разбъркваме внимателно с дървена лъжица и получения крем оставяме настрани.
- Почистваме и нарязваме портокалите.
- Кипваме прясното мляко и докато е горещо започваме реденето на тортата:
- Потапяме бисквитите една по една за секунди в горещото мляко и ги редим в тавичка.
- Щом дъното й се покрие, изсипваме малко от крема и заглаждаме с лъжица. Отгоре подреждаме равномерно резени портокали. Следва отново ред напоени в прясното мляко бисквити, крем и портокали.
- Редим тортата до изчерпване на продуктите, като е важно да завършим с крем.
- Поръсваме обилно със счуканите орехи и оставяме в хладилник да стегне за една нощ.
|