Бисквитена торта с шоколад, маскарпоне и плодове

Продукти

  • 10 мл ликьор
    "Бейлис"
  • 20 мл нес кафе
  • 380 мл прясно мляко
  • 600 г бисквити
  • 200 г захар
  • 10 яйца
  • 10 г желатин
  • 400 г течен шоколад
  • 500 г маскарпоне
  • 500 г заквасена сметана
  • ягоди

Начин на приготвяне

  1. Приготвяме крема като в купа рабъркваме добре всички продукти без прясното мялко, нес кафето, бисквитите и шоколада. Разделяме го на две равни части, като в едната добавяме и разбъркваме шоколада до хомогенна смес. 
  2. Затопляме прясното мляко заедно с нес кафето и започваме да топим бисквитките, като ги подреждаме на дъното на тава.  
  3. След като наредим 1 ред бисквитки, изсипваме и разпределяме шоколадовия крем. 
  4. Следва отново ред с бисквитки. След това изсипваме и разпределяме белия крем. 
  5. Украсяваме с натрошени бисквитки (ако са ни останали), по желание добавяме и шоколадови стърготини. Оставяме в хладилник за 12 часа да се "стегне". 
  6. Преди сервиране гарнираме с нарязани пресни ягоди.