Продукти
-
10
мл
ликьор
"Бейлис"
-
20
мл
нес кафе
-
380
мл
прясно мляко
-
600
г
бисквити
-
200
г
захар
-
10
яйца
-
10
г
желатин
-
400
г
течен шоколад
-
500
г
маскарпоне
-
500
г
заквасена сметана
-
ягоди
Начин на приготвяне
- Приготвяме крема като в купа рабъркваме добре всички продукти без прясното мялко, нес кафето, бисквитите и шоколада. Разделяме го на две равни части, като в едната добавяме и разбъркваме шоколада до хомогенна смес.
- Затопляме прясното мляко заедно с нес кафето и започваме да топим бисквитките, като ги подреждаме на дъното на тава.
- След като наредим 1 ред бисквитки, изсипваме и разпределяме шоколадовия крем.
- Следва отново ред с бисквитки. След това изсипваме и разпределяме белия крем.
- Украсяваме с натрошени бисквитки (ако са ни останали), по желание добавяме и шоколадови стърготини. Оставяме в хладилник за 12 часа да се "стегне".
- Преди сервиране гарнираме с нарязани пресни ягоди.