Продукти
-
170
г
масло
на стайна температура
-
1
ч.ч.
захар
-
1
яйце
-
1
ч.л.
ванилия
-
105
г
брашно
-
1
ч.л.
сода
-
2
г
сол
-
260
г
овесени ядки
-
1
ч.ч.
ягоди
, почистени и нарязани на парчета
Начин на приготвяне
- Застиламе 2 тави с хартия за печене и слагаме овесените ядки да се запекат за 8 минути, докато пуснат аромат (на 170 градуса).
- В купа разбиваме маслото и захарта до кремообразна и гладка смес (около 2-3 минути). Добавяме яйцето и екстракта от ванилия и разбъркваме до хомогенност.
- В отделна купа смесваме брашното, содата и солта.
- Добавяме сухата смес към течната и разбъркваме, колкото брашното да се поеме. Добавяме овесените ядки и ягодите, и разбъркваме леко.
- С влажни ръце оформяме по-големи бисквитки. Подреждаме ги в тава и печем около 20-тина минути. Трябва да са сухи по краищата, но влажни по средата.
- Оставяме бисквитките за няколко минути в тавата преди да ги прехвърлим в купа.