Продукти
-
1
ч.л.
джоджен
-
2
ч.л.
чубрица
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
ч.л.
сол
-
1
домат
-
10
с.л.
олио
-
2
моркова
-
340
г
бекон
-
1
глава
лук
-
500
г
боб
Начин на приготвяне
- От вечерта накисваме боба в студена вода. След това го отцеждаме от водата, слагаме го в тенджера, заливаме го със студена вода и го варим на тих огън.
- След половин час го прецеждаме и го заливаме с гореща вода. След това прибавяме олиото, нарязаните лук и моркови, и го оставяме да ври.
- Когато бобът е почти уврял, прибавяме нарязания домат, сол, черен пипер, джоджен и чубрица.
- Изсипваме го в тава, добавяме нарязаният бекон и запичаме до лека коричка на бекона (около 25-30 минути).
- Ястието сервираме горещо.