Боб със свински джолан

Продукти

  • 3 с.л. олио
  • пушен червен пипер
  • джоджен
  • сол
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 400 гр свински джолан обезкостен
  • 400 гр зрял боб

Време: 70
Ниво: лесно

Large zryal fasul sas svinski dzholan

Начин на приготвяне

1. Накисваме боба за поне 4-5 часа. Сменяме водата и го измиваме добре. Нарязваме лук на дребно, обелваме и нарязваме на ситно моркова.

2. По възможност използваме тенджера под налягане. Слагаме боба, лука, моркова, подправките и олиото.

3. Измиваме и нарязваме на парчета свинския джолан. Слагаме го в тенджерата. Доливаме 1.5 л гореща вода и варим около 50-60 мин.

4. Сервираме ястието и го поръсваме допълнително с джоджен.