Продукти
-
0,5
ч.л.
ванилова есенция
-
500
г
сирене "маскарпоне"
-
160
г
пудра захар
-
3
с.л.
балсамов оцет
-
55
г
захар
- фина
-
450
г
боровинки
+ допълнително за гарниране
Начин на приготвяне
- Измиваме добре боровинките и ги пасираме.
- В купа разбъркваме боровинките, балсамовия оцет и захарта. Покриваме ги и ги поставяме в хладилник за 20 минути.
- Междувременно в малка купа разбъркваме сиренето, пудрата захар и ваниловата есенция.
- Взимаме 4 чаши за сервиране. Слагаме малко от боровинковата смес, отгоре от маскарпонето, и така до върха на чашата.
- По желание най-отгоре гарнираме с боровинки.