Бухти с праскови

Продукти

  • 35 г пудра захар за поръсване
  • 180 г олио
  • 0,5 ч.л. канела
  • 2 праскови , намачкани на пюре
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 4 яйца
  • 2 ч.ч. брашно

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large buhti s praskovi

Начин на приготвяне

  1. В купа пресяваме брашното.
  2. Разбиваме яйцата и ги смесваме с брашното. 
  3. Постепенно добавяме прясното мляко, докато получим смес с гъстотата на пюре.
  4. Добавяме прасковите и канелата. Разбъркваме добре.  
  5. Пържим бухтите в загрятата мазнина, до златисто. 
  6. Изваждаме, оставяме за кратко върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина, след което прехвърляме в чиния за сервиране и поръсваме със захарта.