Бял шоколадов кейк с цитрусови плодове

Продукти

  • 50 мл. лимончело
  • 20 мл. коняк
  • 1 с.л. захар
  • 4 жълтъка
  • 250 мл. течна сметана (животинска)
  • 10 г желатин
  • 100 мл. сок от зелен лимон
  • 400 мл. сок от портокал
  • 1 кг. бял шоколад
  • 130 г бисквити на прах
  • 20 г кокосови стърготини
  • 40 г масло

Време: 65 мин.
Ниво: професионално

Large byal shokoladov keyk s tsitrusovi plodove

Начин на приготвяне

  1. От бисквитите, маслото и кокосовите стърготини, пригответе блат. 
  2. Изпечете блата във форма за торта върху оризова хартия за 7-8 минути на 170 градуса, в предварително загрята фурна. 
  3. Приготвеният блат оставете да изстине. 
  4. Разтопете шоколада на водна баня. 
  5. Затоплете сметаната, а желатина накиснете в малко вода. 
  6. Смесете жълтъците, захарта, алкохола и плодовия сок, разбъркайте ги добре и сгответе на водна баня за 4-5 минути. 
  7. Постепенно, добавете сметаната към желатина, след това смесете всичко и разбъркайте добре. 
  8. Изсипете върху бисквитения блат и оставете в хладилник за минимум 6 часа. 
  9. Можете да гарнирате с боровинки, ягоди и шоколадови трюфели.