Бяла риба пане

Продукти

  • 400 г бяла риба (хек, мерлуза, треска, пангасиус и др.)
  • 60 г галета
  • 7 с.л. брашно
  • 3 яйца
  • 2 с.л. лимонова кора настъргана
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 лимон
  • сол на вкус
  • олио за пържене "Олинеза"

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large byala riba pane

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме рибата.
  2. Заливаме обилно с лимонов сок и посоляваме.
  3. Разбиваме жълтъците и белтъците с малко сол поотделно
  4. Смесваме галетата с лимоновата кора и чесъна.
  5. Потапяме рибата в яйцата, след това в брашното, отново в яйцата и накрая в галетата.
  6. Пържим в силно сгорещена мазнина, за около 4 минути от всяка страна.
  7. Изваждаме върху хартия да се отдели излишната мазнина.
  8. Сервираме с гарнитура по избор.

Съвет:

Галетата може да заменим с царевично брашно.