Бяла риба пане
Продукти
400 г
бяла риба (хек, мерлуза, треска, пангасиус и др.)
60 г
галета
7 с.л.
брашно
3
яйца
2 с.л.
лимонова кора настъргана
1 ч.л.
чесън на прах
1
лимон
сол на вкус
олио за пържене "Олинеза"
Време:
30 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме рибата.
Заливаме обилно с лимонов сок и посоляваме.
Разбиваме жълтъците и белтъците с малко сол поотделно
Смесваме галетата с лимоновата кора и чесъна.
Потапяме рибата в яйцата, след това в брашното, отново в яйцата и накрая в галетата.
Пържим в силно сгорещена мазнина, за около 4 минути от всяка страна.
Изваждаме върху хартия да се отдели излишната мазнина.
Сервираме с гарнитура по избор.
Съвет:
Галетата може да заменим с царевично брашно.