Бяла риба с бяло вино в бекон

Продукти

  • 500 г бяла риба
  • 3 с.л. олио
  • 3 скилидки чесън
  • 20 резена бекон
  • 100 мл вино бяло
  • сол
  • черен пипер
  • 2 стръка магданоз

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large byala riba s byalo vino v bekon

Начин на приготвяне

  1. Рибата се нарязва на широки парчета.
  2. Посолява се със сол и черен пипер, всяко парче се завива в бекон и се забожда с клечка за зъби. 
  3. В подходяща тавичка се загрява олиото. Чесънът се запържва леко, прибавят се ролцата. 
  4. Налива се виното, поръсва се с магданоза и се пече във фурната на 250 градуса около 30 минути. 
  5. Сервира се с гарнитура по избор.