Бяла риба с печени домати и лук
|
Продукти
-
1
кг.
бяла риба
-
400
г
домати
-
2
глави
лук
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
80
г
масло
разтопено
-
1
връзка
магданоз
|
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Почистваме и посоляваме рибата.
- Добавяме малко черен пипер, намазваме я с малко от маслото и я изпържваме в сгорещен тиган от двете страни.
- Почистваме и нарязваме лука и доматите.
- Прибавяме им сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме.
- Поставяме ги в тавичка. Добавяме останалото масло и малко вода и печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 35-40 минути.
- След като ги извадим от фурната добавяме почистеният и нарязан магданоз. Разбъркваме.
- Поставяме рибата в чиния и добавяме печените зеленчуци. Сервираме.
|