Продукти
-
0,5
ч.ч.
кафява захар
-
2
ч.ч.
прясно мляко
-
1
парче
мексикански шоколад
, нарязан
-
0,4
ч.ч.
царевично брашно
-
1
анасон
- звездовиден
-
2
пръчици
канела
-
3
ч.ч.
вода
Начин на приготвяне
- В голяма тенджера кипнете водата с двете пръчки канела и анасона.
- Остранете тенджерата от котлона, сложете капака и оставете вътре канелата и анасона за 10 минути. През това време смесете брашното, млякото, шоколада и захарта.
- Извадете анасона и канелата, и върнете тенджерата на котлона, включете на слаб огън.
- Добавете сместа като непрекъснато разбърквате.
- Чампурадото е готово, когато шоколадът се разтопи напълно.
- Разбъркайте и сервирайте.