Чийз кейк с бял шоколад без печене

Продукти

Начин на приготвяне

1. Бисквитите се смилат фино и се смесват с пудрата захар 40 гр. Към тях добавяме разтопеното масло и разбъркваме до получаване на мокра смес. Бисквитената основа се разпределя по дъното на форма с разкопчаващи се стени и се пресова добре. Прибираме в хладилник за 15-20 минути докато стегне добре.

2. Белият шоколад се разтопява на водна баня и се оставя да се охлади напълно.

3. Маскарпонето и филаделфията се смесват добре с помощта на миксер. Добавяме настърганата кора.

4. Разтопеният и охладен шоколад се добавя към маскарпонето и филаделфията и се разбъркват добре с миксер. Заквасената сметана и останалата пудра захар 30гр. се смесват добре и се прибавят към останалите продукти. Получената смес разпределяме върху бисквитената основа и подравняваме със шпатула. Слагаме в хладилник за една нощ.

5. Отстраняваме формата и режем с горещ, подсушен нож. Сервираме с пресни горски плодове и свежа мента.