Чийзкейк с тиква и моркови

Продукти

  • 250 г маскарпоне
  • 4 яйца
  • 3 г ванилия
  • 250 г крема сирене
  • 0,5 ч.ч. пудра захар
  • 0,5 ч.л. канела
  • 80 г масло
    - меко, на стайна температура
  • 170 г обикновени бисквити
  • 1 ч.ч. тиква
    , сварена и направена на пюре
  • 20 г моркови
    , сварени и пюрирани

Начин на приготвяне

  1. Смиламе бисквитите с кухненски робот, или блендер.
  2. Към смлените бисквити добавяме канелата и омекналото масло, и ги омесваме с ръце до получаване на маслени трохи, които разпределяме равномерно по дъното на тавата, в която ще приготвим чийзкейка, като притискаме с ръце. (Най-добре е да ползваме тава с падащи стени).
  3. Разбиваме крема сиренето с маскарпонето, след това добавяме пудрата захар и отново разбиваме. Едно по едно при непрекъснато разбиване добавяме яйцата, и накрая и ванилията.
  4. Към към тази смес добавяме пюрето от тиква и разбъркваме, внимателно с дървена лъжица. Изсипваме сместа върху бисквитения блат.
  5. Печем в предварително загрята на 150 градуса фурна, около 80-90 минути.
  6. След като изпечем чийзкейка, не го вадим веднага от фурната, а го оставяме на полуотворена врата и след като поизстине го изваждаме.
  7. По желание, преди сервиране може да гарнираме с малко маскарпоне.