Продукти
-
250
г
маскарпоне
-
4
яйца
-
3
г
ванилия
-
250
г
крема сирене
-
0,5
ч.ч.
пудра захар
-
0,5
ч.л.
канела
-
80
г
масло
- меко, на стайна температура
-
170
г
обикновени бисквити
-
1
ч.ч.
тиква
, сварена и направена на пюре
-
20
г
моркови
, сварени и пюрирани
|
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Смиламе бисквитите с кухненски робот, или блендер.
- Към смлените бисквити добавяме канелата и омекналото масло, и ги омесваме с ръце до получаване на маслени трохи, които разпределяме равномерно по дъното на тавата, в която ще приготвим чийзкейка, като притискаме с ръце. (Най-добре е да ползваме тава с падащи стени).
- Разбиваме крема сиренето с маскарпонето, след това добавяме пудрата захар и отново разбиваме. Едно по едно при непрекъснато разбиване добавяме яйцата, и накрая и ванилията.
- Към към тази смес добавяме пюрето от тиква и разбъркваме, внимателно с дървена лъжица. Изсипваме сместа върху бисквитения блат.
- Печем в предварително загрята на 150 градуса фурна, около 80-90 минути.
- След като изпечем чийзкейка, не го вадим веднага от фурната, а го оставяме на полуотворена врата и след като поизстине го изваждаме.
- По желание, преди сервиране може да гарнираме с малко маскарпоне.
|