Чийзкейк с ягоди, рикота и маскарпоне

Продукти

  • 450 г сирене "маскарпоне"
  • 150 г сирене "рикота"
  • 200 г обикновени бисквити
  • 100 г масло
  • 5 яйца
  • 250 г захар
  • 100 г ягоди , пасирани
  • За гарниране:
  • 100 г крем сирене
  • 10 с.л. захарен сироп
  • 200 г ягоди

Време: 6 ч. и 35
Ниво: средно

Large chiyzkeyk s yagodi rikota i maskarpone

Начин на приготвяне

  1. За блата: разтопяваме масло, към което добавяме натрошените в блендер бисквити. Размесваме добре и сипваме във форма върху хартия за печене. Поставяме в хладилник за около час, да се изстуди. 
  2. За крема: с миксер разбиваме сирената, добавяме пасираните ягоди, яйцата и захарта. Разбъркваме до хомогенна смес. 
  3. Изсипваме получения крем върху блата и запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 10 минути.
  4. За гарниране: В купа смесваме и разбъркваме го хомогенност крем сиренето със захарния сироп. Почистваме, измиваме и нарязваме ягодите. Поставяме ги в купа и ги разбъркваме заедно със захарния сироп. 
  5. Върху вече изпечения блат с помощта на шприц поставяме от получения крем и поставяме ягодите. Поставяме в хладилник да се изстуди добре за около час. 
  6. Сервираме.