Начин на приготвяне
- Натрошаваме бисквитите на ситно и много хубаво ги смесваме с маслото.
- Във форма със свалящо се дъно разпределяме и притискаме бисквитите по дъното и стените, до оформянето на блат. Оставяме в хладилник за 30 минути.
- Разбъркваме рикотата заедно с маскарпонето и заквасвната сметана, до получаването на хомогенна смес.
- Разбиваме яйцата със захарта и ванилията, и ги прибавяме към рокотата и маскарпонето.
- Разбъркваме много добре. Вече готовата смес изсипваме върху готовия блат и разпределяме равномерно.
- Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, около 35-40 минути.
- Гарнираме със сладко от ягоди и филиран бадем.
- По желание, може да гарнираме и с кленов сироп.
|