Чорбаджийска туршия

Продукти

  • 3 л. вода
  • 500 г моркови
  • 6 аспирина
  • 1,5 кг чорбаджийски чушки
  • 500 г целина
  • 20 с.л. оцет
  • 4 с.л. захар
  • 4 с.л. сол

Начин на приготвяне

1. Приготвяме два буркана по 1 1/2 л. Почистваме морковите и целината и нарязваме на кръгчета. Отстраняваме дръжките на чушките, като ги оставяме със семената.

2. Нареждаме в бурканите чушките, морковите и целината. Разпределяме аспирините, оцета, солта и захарта в бурканите. Завираме 3 л. вода и заливаме зеленчуците. Затваряме плътно бурканите и ги обръщаме.

3. Оставяме да изстинат и ги обръщаме обратно и ги прибираме на прохладно място. След около 20 дни, туршията е готова за консумация.