Продукти
-
черен пипер
-
сол
-
1
с. л.
магданоз
ситно нарязан
-
2
яйца
-
220
г
сирене
или извара
-
1
кг
червени чушки
- за панировката:
-
олио
за пържене
-
галета
-
3
яйца
-
брашно
Начин на приготвяне
- Изпичаме и обелваме чушките.
- В голяма купа разбъркваме добре сиренето заедно с яйцата и магданоза.
- Напълваме чушките със сместа и леко ги сплескваме.
- Овалваме ги в брашно, след което ги потапяме в разбитите яйца. Накрая ги овалваме в галета.
- В голям и дълбок тиган сгорещяваме олиото (около 1 см).
- Непосредствено преди пърженето може да потопим чушките още веднъж в яйцата.
- Пържим чушките от двете страни до златисто, като ги обръщаме периодично 2-3 пъти.