Чушки с доматен сос

Продукти

  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 глави лук
  • 2 с.л. магданоз
  • 1 щипка захар
  • 1 ч.л. сол
  • 20 г олио
  • 500 г домати
  • 12 чушки

Начин на приготвяне

  1. Изпичаме чушките и по желание, ги обелваме.
  2. Задушаваме ситно нарязаните лук и чесън в олиото със сол и малко вода. 
  3. Добавяме червеният пипер и настърганите домати. 
  4. Когато сосът се сгъсти добавяме захарта и магданоза. Разбъркваме леко.
  5. Подреждаме чушките в голяма чиния и ги заливаме със соса.
  6. Сервираме веднага.