Продукти
-
3
скилидки
чесън
, нарязан на ситно
-
1
ч. л.
захар
-
1
с. л.
червен пипер
-
сол
на вкус
-
4
чушки
-
3
домата
, ( настъргани на ренде или от консерва )
-
2
моркова
- За сгъстяване:
-
2
с. л.
брашно
-
200
мл
вода
Начин на приготвяне
- В подходящ съд загряваме малко олио и прибавяме нарязаните на ситно лук и чесън, и запържваме до златисто.
- След това добавяме чушките и морковите, и оставяме да се запържат до омекване.
- Прибавяме доматите.
- Подправяме със солта, захарта и червения пипер.
- Оставяме сместа да поври, докато изври излишната вода на доматите.
- В купичка смесваме брашното с водата като разбъркваме до хомогенност.
- Около 5 - 6 минути преди да свалим ястието от котлона, добавяме брашното с водата и оставяме да покъкри на тих огън за още 5 минути, докато сместа се сгъсти.
- Ястието сервираме горещо.
Съвет: Към ястието може да добавим и месо (вид по избор).