Чушкова манджа

Продукти

  • 3 скилидки чесън , нарязан на ситно
  • 1 ч. л. захар
  • 1 с. л. червен пипер
  • сол на вкус
  • 4 чушки
  • 3 домата , ( настъргани на ренде или от консерва )
  • 2 моркова
  • За сгъстяване:
  • 2 с. л. брашно
  • 200 мл вода

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large chushkova mandzha

Начин на приготвяне

  1. В подходящ съд загряваме малко олио и прибавяме нарязаните на ситно лук и чесън, и запържваме до златисто.
  2. След това добавяме чушките и морковите, и оставяме да се запържат до омекване.
  3. Прибавяме доматите. 
  4. Подправяме със солта, захарта и червения пипер. 
  5. Оставяме сместа да поври, докато изври излишната вода на доматите. 
  6. В купичка смесваме брашното с водата като разбъркваме до хомогенност. 
  7. Около 5 - 6 минути преди да свалим ястието от котлона,  добавяме брашното с водата и оставяме да покъкри на тих огън за още 5 минути, докато сместа се сгъсти.
  8. Ястието сервираме горещо. 

Съвет: Към ястието може да добавим и месо (вид по избор).