Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата и захарта, като постепенно прибавяме пет супени лъжици вода.
- Към получената смес прибавяме олиото, брашното и бакпулверът, и бъркаме до получаване на еднородна смес.
- В продълговата тавичка поставяме хартия за печене, предварително намазана с малко олио и поръсена с брашно, изсипваме в тавата и печем.
- След изпичането на блата го обръщаме на кърпа и отлепяме хартията, като изрязваме от едната страна малка правоъгълна ивица.
- Разрязваме ивицата по диагонал, за да получим два триъгълника.
- Намазваме двата триъгълника с течен шоколад и ги навиваме на рула, от които се оформят "клоните".
- Намазваме и правоъгълното парче блат с шоколад и го навиваме на руло.
- Поставяме двата "клона" до рулото и сиропираме със захарния сироп, приготвен от 60 мл. кипяща вода и 50 гр. захар.
- След това заливаме дървото с разтопения на водна баня течен шоколад.
- Украсяваме по желание с готови захарни фигурки.
|