Продукти
-
сол
, на вкус
-
черен пипер
- прясно смлян , на вкус
-
0,5
ч.л.
червен пипер
, сладък
-
2
щипки
червен пипер
, лют
-
800
г
картофи
-
3
с.л.
зехтин
|
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме картофите на резени с около 2-3 мм дебелина.
- Слагаме ги в купа, добавеме 1 супена лъжица от зехтина, червения пипер, лютия червен и черен пипер. Посоляваме и разбъркваме.
- В голяма тава поставяме два слоя фолио за печене. С останалия зехтин намазняваме горния слой и поставяме върху него картофите.
- Поставяме тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем 15 минути, след което объръщаме картофите и намаляме фурната до 180 градуса.
- Печем още 15 минути, докато картофите станат златистокавяфи и хрупкави.
|