Домашен селски хляб

Продукти

  • 1 ч.л. суха мая
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 180 мл вода - топла, но не гореща
  • 2,5 ч.ч. бяло брашно или колкото поеме
  • 1 с.л. масло , разтопено
  • олио за намазване на тавата

Време: 120 мин.
Ниво: трудно

Large domashen selski hlyab

Начин на приготвяне

  1. Брашното се пресява и към него се добавя разтопеното масло. Сместа се втрива с пръсти до получаване на трохи.
  2. Добавят се захарта, солта, маята и внимателно се сипва водата. Омесва се тесто, което се поставя в намазнена с олио тавичка, покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато увеличи обема си.
  3. След това прехвърляте тестото в намаслена и посипана с брашно форма за печене.
  4. Отново покривате с кърпа и оставяте да втасва.
  5. Хлябът се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса. След 20-тина минути намалете градусите на 190 и покрийте с фолио.
  6. Печете до готовност.