Домашен сладолед от праскови с бадеми
|
Продукти
-
1
с.л.
желатин
-
100
г
бадеми
- белени и смлени
-
320
мл
кондензирано мляко
, подсладено
-
400
г
праскови
, обелени и нарязани на малки кубчета
-
1
ч.ч.
нектар от праскови
-
1
ч.ч.
цедено кисело мляко
-
1,5
ч.л.
ванилова захар
|
Време: 2 ч. и 30
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Желатинът се накисва в 30 мл студена вода. Млякото се слага да заври. Добавят се бадемите и се разбъркват за 2 минути. Отстранява се от огъня и се добавя желатинът. Разбърква се, докато се разтопи.
- Смесват се прасковите, киселото мляко, ванилията и нектарът. Разбиват се за кратко с миксер, след което се добавя желатиновата смес. Получената смес се поставя в машина за сладолед или се изсипва в купички. Поставя се във фризера.
- Сервира се с пресни плодове.
|