Домашен сладолед от праскови с бадеми

Продукти

  • 1 с.л. желатин
  • 100 г бадеми - белени и смлени
  • 320 мл кондензирано мляко , подсладено
  • 400 г праскови , обелени и нарязани на малки кубчета
  • 1 ч.ч. нектар от праскови
  • 1 ч.ч. цедено кисело мляко
  • 1,5 ч.л. ванилова захар

Време: 2 ч. и 30
Ниво: средно

Large domashen sladoled ot praskovi s bademi

Начин на приготвяне

  1. Желатинът се накисва в 30 мл студена вода. Млякото се слага да заври. Добавят се бадемите и се разбъркват за 2 минути. Отстранява се от огъня и се добавя желатинът. Разбърква се, докато се разтопи. 
  2. Смесват се прасковите, киселото мляко, ванилията и нектарът. Разбиват се за кратко с миксер, след което се добавя желатиновата смес. Получената смес се поставя в машина за сладолед или се изсипва в купички. Поставя се във фризера. 
  3. Сервира се с пресни плодове.