Домашна горчица

Продукти

  • 2 с.л. мед
    , захаросан
  • 0,5 ч.л. сол
  • 25 мл. вода
  • 100 мл. олио
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. къри
  • 75 мл. оцет
    , ябълков
  • 50 г бял синап

Начин на приготвяне

  1. Смиламе синапа. 
  2. Добавяме кърито и куркумата. 
  3. Разбъркваме добре и добавяме оцета. Отново разбъркваме добре и покриваме съда с фолио. 
  4. Поставяме в хладилник за 24 часа. 
  5. След това добавяме олиото, водата, меда и солта. 
  6. Разбъркваме много добре и поставяме в съд с капак, да престои няколко дни на топло (2-3 дни). 
  7. След това горчицата е готова.

* От тези продукти се получава около 250 г горчица.