Домашна горчица
Продукти
2 с.л.
мед , захаросан
0,5 ч.л.
сол
25 мл.
вода
100 мл.
олио
1 ч.л.
куркума
1 ч.л.
къри
75 мл.
оцет , ябълков
50 г
бял синап
Време:
24 ч. и 20
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Смиламе синапа.
Добавяме кърито и куркумата.
Разбъркваме добре и добавяме оцета. Отново разбъркваме добре и покриваме съда с фолио.
Поставяме в хладилник за 24 часа.
След това добавяме олиото, водата, меда и солта.
Разбъркваме много добре и поставяме в съд с капак, да престои няколко дни на топло (2-3 дни).
След това горчицата е готова.
* От тези продукти се получава около 250 г горчица.