Домашна паеля с пиле и морски дарове

Продукти

  • 50 г ориз
  • 10 г лук
  • 10 г моркови
  • 10 г чушки
  • 10 г грах
  • 200 г морски дарове
  • 100 г пилешко месо
  • чесън
  • зехтин
  • шафран
  • магданоз

Време: 55 мин.
Ниво: средно

Large 2015 09 29 22 15 25 0300 0

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме ориза две към едно в полза на водата. Запичаме пилето. 
  2. Задушаваме зеленчуците. 
  3. Морските дарове също се готвят отделно за съвсем малко. 
  4. Събираме висчки компоненти на паелята в един удобен за запичане съд, добавяме около 150 мл бульон, шафран, сол и пипер на вкус. 
  5. Оставяме да заври на котлона и след това запичаме в нагрята на 200 градуса фурна. 
  6. Готовото ястие декорираме с нарязан магданоз и добавяме малко зехтин или масло за допълнителен аромат.