Домашна пастърма от свински врат

Продукти

  • 2 кг свински врат без кост
  • 1 ч.л. сол
  • 1 кг морска сол
  • 1 ч.л червен пипер
  • 1 ч.л чубрица
  • 1 ч.л сминдух
  • 1 ч.л чесън на прах
  • 1 ч.л кимион
  • 1 ч.л девисил
  • 1 ч.л кимион

Време: 72
Ниво: лесно

Large domashna pastarma

Начин на приготвяне

1. Избираме две парчета свински врат без кост в плоска и дълга форма. Слагаме го в голяма тенджера и го поръсваме с морската сол. Оставяме го 48 часа.

2. Измиваме го от солта и оставяме да изкисне около 6 часа във вода.

3. Подсушаваме го и приготвяме микс от подправките. Овалваме го в подправките и го притискаме с тежести между две дъски за 48 часа. След това го закачаме да виси на проветриво и хладно място за около 10 дни. След което е готово за консумация.