Продукти
-
300
г
гъби
-
80
г
топено сирене
-
100
г
моцарела
-
1
скилидка
чесън
-
1
глава
лук
-
1
тесто
за пица, готово
-
3
с.л.
зехтин
-
200
г
домати
-
80
г
босилек
-
2
с.л.
доматено пюре
-
2
стръка
риган
Начин на приготвяне
- От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни.
- Запържваме ситно нарязания лук и чесън в половината зехтин.
- След това добавяме доматеното пюре, ригана и сол на вкус.
- Нарязваме моцарелата, гъбите и доматите на кръгчета.
- Намазваме пицата с доматения сос. Отгоре я поръсваме с лука, гъбите, моцарелата, топеното сирене, доматите и малко риган.
- Печем в предварително загрята фурна на 240 градуса, до готовност (15-18 минути). Като малко преди да я извадим от фурната (3-4 минути преди това) добавяме и босилека.
*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".