Продукти
-
60
г
бадеми
сурови
-
1
ванилия
-
220
г
кокосови стърготини
+ 150 г за овалване
-
5
с.л.
захар
-
70
г
масло
-
420
мл.
прясно мляко
кондензирано
Начин на приготвяне
- В дълбок съд с незалепващо покритие изсипваме кондензираното мляко, към него добавяме маслото, захарта и ванилията. Поставяме го на котлона.
- След като сместа заври към нея добавяме кокосовите стърготини. Бъркаме непрекъснато (за да не загори) на слаб огън, докато сместа се сгъсти и заприлича на кокосово тесто.
- След като кокосовата смес се сгъсти я снемаме от котлона и оставяме да изстине.
- От изстиналата смес, с ръце оформяме кръгли бонбони, като в центъра на всяко едно топче слагаме по един бадем. След това ги овалваме в кокосови стърготини.
* Бонбоните съхраняваме в хладилник.