Начин на приготвяне
- В дълбока купа разбиваме яйцата и добавяме двата вида захар, като непрекъснато бъркаме докато се стопи.
- Прибавяме омекналото масло и бъркаме внимателно, да не се пресече. Бъркаме сместа, докато стане кремообразна и прибавяме содата. Объркваме и започваме да прибавяме брашното постепенно, като целта е да получим меко маслено тесто.
- В готовото тесто прибавяме шоколадовите парченца и омесваме хубаво за да се разпределят равномерно.
- Оставяме тестото за 20 минути в хладилника, да се стегне леко, за да се оформят по-лесно курабийките.
- След това оформяме малки сплеснати курабийки, подобни на кюфтенца и ги слагаме в тава.
- Печем в предварително загрята на около 200 градуса фурна, докато се зачервят.
- По желание сервираме курабийките поръсени с пудра захар.
|