Продукти
- за основата:
-
1
к.л.
сода
-
1
ч.ч.
мас
-
1
ч.ч.
захар
-
3
с.л.
мед
-
3
яйца
-
2
ванилии
-
800
г
брашно
- за пълнежа:
-
180
г
мармалад
шипков или с вкус по избор
-
пудра захар
за поръсване
- за сиропа:
-
1
ч.ч.
захар
-
1
ч.ч.
вода
Начин на приготвяне
- За основата: От всички продукти замесваме тесто, което правим на малки топчета леко "притиснати" от едната страна. Печем в умерена фурна (170-180 градуса), около 30 минути.
- За сиропа: Кипваме водата със захарта за около 5 минути. Разбъркваме.
- След като леко поизстинат ги потапяме за секунда в сиропа. Слепяме ги с мармалада и ги поръсваме с пудра захар.