Продукти
-
1
авокадо
, узряло
-
2
скилидки
чесън
-
4
с.л.
зехтин
-
0,5
лайм
, прясно изцеден
-
3
стръка
магданоз
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Измиваме, подсушаваме и разрязваме авокадото на половина. Отстраняваме костилката.
- Издълбаваме месестата част и го намачкваме с вилица.
- Почистваме и пресоваме чесъна. Добавяме го към авокадото и разбъркваме добре заедно със сока от лайм, зехтина и сол на вкус. Разбъркваме.
- Почистваме и нарязваме магданоза и го поръсваме най-отгоре. Сервираме.
* Гуакамолето сервраме с царевичен чипс.
** В класическата рецепта се прибавя и един обелен домат, нарязан на дребни кубчета и половин глава червен лук, нарязан на ситно.