Доматена пица с чесън

Продукти

  • 1 тесто за пица, готово
  • 4 домата
  • 1 стрък чесън (бялата част)
  • 1 с.л. зехтин
  • 150 г кашкавал
  • 100 г моцарела
  • 5 г риган

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large domatena pitsa s chesan

Начин на приготвяне

  1. Измиваме доматите и ги нарязваме. Поставяме ги в купа. 
  2. Нарязваме чесъна на много ситно или го счукваме в хаванче, размесвайки го с 1 с.л. зехтин и сол. Добавяме го към доматите и ги оставяме настрана.
  3. Разточваме тестото* върху набрашнения плот с помощта на точилка, с големина по избор.
  4. Поставяме го в намазана със зехтин тава и отгоре слагаме настъргания кашкавал, моцарелата, доматите и поръсваме с ригана. 
  5. Печем пицата в максимално загрята фурна, за около 10-15 минути или докато кашкавалът добие златист цвят.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".