Продукти
-
1,4
ч.ч.
пудра захар
-
1,2
ч.ч.
киноа
, на люспи
-
4
яйца
-
2
ч.ч.
захар
-
10
с.л.
масло
-
1
с.л.
ванилия
-
6
г
шоколад
, тъмен
-
1,4
ч.л.
бакпулвер
-
1
ч.л.
сол
, хималайска
-
1,2
ч.ч.
какао
, на прах
-
1,5
ч.ч.
брашно
-
3,4
ч.ч.
череши
, сушени
|
Време: 1 ч. и 40
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Накисваме черешите в топла вода за най-малко един час.
- Загряваме фурната на 200 градуса и намазваме подходяща тава с маслото.
- В голяма купа разбъркваме брашното, какаото на прах, солта и пудрата захар. Оставяме настрана.
- Маслото и шоколада поставяме на водна баня в малка тенджера, и оставяме на слаб огън, докато не стане напълно гладка и еднородна смес.
- След това снемаме от котлона и разбъркваме добре, като добавяме ванилията. Оставяме настрана.
- В мискер на средна скорост разбиваме яйцата и захарта за около 3 минути, докато станат бледи на цвят. Намаляме скоростта и изсипваме 1/4 от сухите съставки. Добавяме 1/3 от вече готовата смес със шоколада и маслото, и разбиваме.
- Повтаряме, докато от всички продукти се получи еднородна смес. Изключваме мискера и сгъваме люспите на киноата на ръка. Изцеждаме черешите.
- Изсипваме тестото в тава и разстиламе равномерно с помощта на шпатула.
- Печем около 30 минути. Охлаждаме на стайна температура за поне 45 минути преди разрязване.
- По желание, преди сервиране поръсваме с малко пудра захар.
|