Продукти
-
2,5
ч.ч.
брашно
-
2
яйца
-
0,5
ч.ч.
мед
-
1,5
ч.ч.
захар
-
1
ч.ч.
прясно мляко
-
2
с.л.
джинджифил
, смлян
-
1
ч.л.
канела
-
0,5
ч.л.
карамфил
-
1
ч.ч.
масло
- разтопено до течност и охладено, или олио
-
2
ч.л.
бакпулвер
Начин на приготвяне
- В купа разбиваме яйцата и захарта на гъст сняг.
- В друга купа смесваме всички сухи съставки и прибавяме половината от тях към белтъчената смес. Разбиваме отново.
- След това добавяме млякото, меда и маслото (или олиото). Разбъркваме.
- Накрая добавяме и останалите сухи съставки, и разбиваме много добре, до получаване на гладка смес.
- Изсипваме сместа в намаслена и набрашена кексова форма и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, до готовност. (Проверяваме с клечка за зъби дали кексът е изпечен във вътрешността си.)
- Преди сервиране, по желание поръсваме с пудра захар и гарнираме с цедено кисело мляко.