Джинджифилови коледни сладки

Продукти

  • щипка джинджифил
  • 5 гр канела
  • 1 яйце
  • 450 гр бяло брашно
  • 1 ч.л. сода
  • 110 гр кафява захар
  • 150 гр краве масло
  • 125 гр пчелен мед

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large dzhindzhifilovi koledni sladki

Начин на приготвяне

1. Разтопяваме маслото, медът, захарта на слаб огън, без да завира сместа.

2. Отстраняваме от котлона и добавяме содата.

3. Прибавяме сухите съставки и яйцето и омесваме меко, лепкаво тесто. Оставяме в хладилника за 4-5 часа.

4. След като тестото е готово, го разточваме с малко брашно, изрязваме сладките с желаните формички и ги изпичаме на 170 градуса за 8 -10 мин. в зависимост от фурната.