Еленско месо с билки

Продукти

  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка мащерка
  • сол на вкус
  • 1 щипка розмарин
  • 300 г еленски бут или плешка
  • за соса:
  • 1 щипка копър
  • 1 щипка магданоз
  • 1 щипка босилек
  • 1 щипка риган
  • 1 щипка розмарин
  • 1 с.л. сух сос (+ 100 мл. вода), направен предварително, по указание на опаковката

Време: 4 ч. и 15
Ниво: професионално

Large elensko meso s bilki

Начин на приготвяне

  1. Втриваме подправките в месото, навиваме го и го връзваме на руло.
  2. Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 3-4 часа.
  3. Отстраняваме конците и го нарязваме на парчета.
  4. В отделен съд сипваме малко бульон от тавата, в която сме пекли месото и добавяме подправките.
  5. Варим около 5 минути и добавяме предварително приготвеният сух сос. Редуцираме го.
  6. Сервираме месото полято със соса и по желание, с гарнитура от картофено пюре.

* Еленско месо с билки може да опитате в ресторант за дивеч „Ловната къща“.