Фетучини с брюкселско зеле

Продукти

  • 1 ч.ч. вода
  • сол на вкус
  • 2 скилидки чесън накълцани на ситно
  • 140 г брюкселско зеле нарязана на едро
  • 350 г фетучини
  • 2 с.л. зехтин
  • черен пипер на вкус
  • 1 с.л. масло
  • 20 г кедрови ядки по желание

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large fetuchini s bryukselsko zele

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме фетучините според инструкциите на опаковката, до полуготовност и ги отцеждаме.
  2. Междувременно нарязваме и запържваме леко зелето заедно с чесъна, в зехтина, до омекване, за около 3-4 минути.
  3. Добавяме водата и овкусяваме със сол и черен пипер. 
  4. Оставяме сосът да къкри, докато се изпари половината течност. Добавяме фетучините и маслото, и разбъркваме. 
  5. Сервираме ястието веднага, по желание, поръсено с кедрови ядки.