Фетучини със сметана и магданоз

Продукти

  • 100 г сирене - бяло или друг вид краве сирене, настъргано
  • сол
  • 100 г топено сирене , нарязано
  • 0,5 връзка магданоз
  • 1 коф. заквасена сметана
  • 3 с.л. зехтин
  • 200 г фетучини

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large fetuchini sus smetana

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме фетучините според описанието на опаковката, като към водата добавяме 1 с.л. от зехтина и малко сол.
  2. В подходящ съд загряваме останалия зехтин и добавяме сметаната, като разбъркваме през цялото време докато се затопли добре.
  3. Прибавяме сирената. Изчакваме да заври, като отново разбъркваме непрекъснато и отстраняваме от котлона.
  4. В голяма купа смесваме фетучините със соса, добавяме нарязания магданоз и разбъркваме добре. 
  5. Сервираме.