Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
1
с.л.
зехтин
-
150
г
филе от фазан
- за рьощито:
-
копър
-
1
с.л.
брашно
-
1
яйце
-
10
г
пармезан
-
100
г
тиквички
- за соса:
-
5
г
сушени домати
-
1
с.л.
сух сос
(+ 100 мл. вода), направен предварително, по указание на опаковката
-
50
г
гъби
-
20
мл.
бяло вино
-
5
г
масло
Начин на приготвяне
- Загряваме зехтина в тиган и запечатваме филето от двете страни и го поставяме в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 5 минути.
- Рьощито приготвяме като настъргваме тиквичката и към нея добавяме пармезана, яйцето, брашното и сол на вкус.
- Разбъркваме много добре и пържим в предварително загрята мазнина, като гребване от сместа с лъжица и оформяме с големина по избор.
- Пържим и от двете страни.
- Соса приготвяме като задушаваме гъбите в маслото, заедно със сол и черен пипер на вкус.
- След това добавяме виното, сушените домати и соса. Разбъркваме, редуцираме и гарнираме.
* Филе от фазан с горски гъби и рьощи от тиквички може да опитате в ресторант за дивеч „Ловната къща“.