Филе от фазан с горски гъби и рьощи от тиквички

Продукти

  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 1 с.л. зехтин
  • 150 г филе от фазан
  • за рьощито:
  • копър
  • 1 с.л. брашно
  • 1 яйце
  • 10 г пармезан
  • 100 г тиквички
  • за соса:
  • 5 г сушени домати
  • 1 с.л. сух сос
    (+ 100 мл. вода), направен предварително, по указание на опаковката
  • 50 г гъби
  • 20 мл. бяло вино
  • 5 г масло

Начин на приготвяне

  1. Загряваме зехтина в тиган и запечатваме филето от двете страни и го поставяме в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 5 минути.
  2. Рьощито приготвяме като настъргваме тиквичката и към нея добавяме пармезана, яйцето, брашното и сол на вкус.
  3. Разбъркваме много добре и пържим в предварително загрята мазнина, като гребване от сместа с лъжица и оформяме с големина по избор.
  4. Пържим и от двете страни.
  5. Соса приготвяме като задушаваме гъбите в маслото, заедно със сол и черен пипер на вкус.
  6. След това добавяме виното, сушените домати и соса. Разбъркваме, редуцираме и гарнираме.

* Филе от фазан с горски гъби и рьощи от тиквички може да опитате в ресторант за дивеч „Ловната къща“.