Начин на приготвяне
- Загряваме зехтина в тиган и запечатваме филето от двете страни и го поставяме в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 5 минути.
- Рьощито приготвяме като настъргваме тиквичката и към нея добавяме пармезана, яйцето, брашното и сол на вкус.
- Разбъркваме много добре и пържим в предварително загрята мазнина, като гребване от сместа с лъжица и оформяме с големина по избор.
- Пържим и от двете страни.
- Соса приготвяме като задушаваме гъбите в маслото, заедно със сол и черен пипер на вкус.
- След това добавяме виното, сушените домати и соса. Разбъркваме, редуцираме и гарнираме.
* Филе от фазан с горски гъби и рьощи от тиквички може да опитате в ресторант за дивеч „Ловната къща“.
|