Продукти
-
1
с.л. пресен
магданоз
-
1
ч.л.
риган
-
сол
на вкус
-
1
ч.л.
захар
-
3
с.л.
зехтин
-
1
ч.ч.
червено вино
-
1
буркан
домати
-
1
скилидка
чесън
-
1
морков
-
1
стрък
целина
-
1
глава
лук
-
400
г
кайма
-
1
пакет
спагети
Начин на приготвяне
- В по-дълбок тиган с капак, сипваме зехтина и когато се сгорещи запържваме нарязания на дребно лук.
- След минута-две поставяме и нарязания на дребно или счукан в хаванче чесън, заедно с нарязаните на дребно морков и целина.
- Разбъркваме добре и добавяме каймата.
- Бъркайки непрекъснато, пържим около 5 минути.
- След това добавяме нарязаните на дребно домати и виното. Варим на тих огън около 10 минути.
- Прибавяме подправките и варим още 5 минути, след което соса е готов за сервиране.
- Сваряваме фузилите, отцеждаме ги и ги поставяме в порционни чинии.
- Върху всяка порция поставяме от соса и разбъркваме внимателно.
- По желание, гарнираме с малко настърган пармезан.