Продукти
-
1
с.л.
зехтин
-
1
морков
-
30
г
лук
-
500
мл
вода
-
200
г
фузили
-
150
г
бекон
-
1
скилидка
чесън
, счукан
-
1
с.л.
доматено пюре
или 150 г (два) домата
-
1
с.л.
бяло вино
-
1
ч.л.
мащерка
-
150
мл
бульон
, с вкус по избор
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Сваряваме фузилите във врящата посолена вода.
- Отцеждаме ги добре.
- Нарязваме и задушаваме бекона, лука и морковите в зехтина. Прибавяме чесъна и запържваме добре.
- Добавяме доматеното пюре, мащерката, виното и бульона.
- Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
- Варим до кремообразен сос.
- Заливаме фузилите със соса.
- По желание, сервираме фузилите поръсени със ситно нарязан магданоз и настърган пармезан.