Фузили с доматен сос и бекон

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 морков
  • 30 г лук
  • 500 мл вода
  • 200 г фузили
  • 150 г бекон
  • 1 скилидка чесън , счукан
  • 1 с.л. доматено пюре или 150 г (два) домата
  • 1 с.л. бяло вино
  • 1 ч.л. мащерка
  • 150 мл бульон , с вкус по избор
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large fuzili s domaten sos i bekon

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме фузилите във врящата посолена вода. 
  2. Отцеждаме ги добре. 
  3. Нарязваме и задушаваме бекона, лука и морковите в зехтина. Прибавяме чесъна и запържваме добре.
  4. Добавяме доматеното пюре, мащерката, виното и бульона.
  5. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. 
  6. Варим до кремообразен сос. 
  7. Заливаме фузилите със соса. 
  8. По желание, сервираме фузилите поръсени със ситно нарязан магданоз и настърган пармезан.