Продукти
-
сол
на вкус
-
1
домат
-
3
с.л.
кашкавал
настърган
-
1
с.л.
доматено пюре
-
3
скилидки
чесън
-
2
с.л.
олио
-
1
глава
лук
-
500
г
кайма
-
300
г
фузили
-
черен пипер
на вкус
-
чубрица
на вкус
-
1
люта
чушка
едро смляна
Начин на приготвяне
- Почистваме лука и чесъна, измиваме ги и ги нарязваме на ситно. След това ги запържваме в олиото и към тях прибавяме и каймата.
- След като и каймата се запържи, добавяме настъргания на едро ренде домат и доматеното пюре.
- Подправяме соса на вкус със солта, черния пипер и лютата чушка. Оставяме всичко на слаб огън да поври 15 минути.
- През това време сваряваме и фузилите според инструкцията на производителя.
- Отцеждаме готовата паста и я поднасяме полята със соса, и поръсена с настъргания кашкавал.
Съвет: Доматеното пюре може да заменим с деликатесна лютеница "Олинеза".